Vnitřní řád školní jídelny  

Provoz školní jídelny MŠ Paceřice se řídí vyhláškou č. 107/2005 Sb., o školním stravování, ve znění pozdějších předpisů, zákonem č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví, ve znění pozdějších předpisů, vyhláškou č. 137/2004 Sb., o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných, ve znění pozdějších předpisů, vyhláškou č. 84/2005 Sb., o nákladech na stravování a jejich úhradě v příspěvkových organizacích zřízených územními samosprávnými celky, ve znění pozdějších předpisů nařízením ES 852/2004, která stanovila povinnost zavedení kritických bodů HACCP ve všech stravovacích provozech. Jídelníček je sestavován na základě zásad zdravé výživy a dodržování spotřebního koše vybraných potravin. Školní stravování se řídí výživovými normami stanovenými v příloze č. 1 a rozpětím finančních limitů na nákup potravin stanovených v příloze č. 2 vyhlášky č. 107/2005 Sb., o školním stravování, ve znění pozdějších předpisů Vnitřní řád školní jídelny je závazný pro všechny osoby, které se stravují ve školní jídelně a zákonné zástupce dětí. Dítě přihlášené do mateřské školy má právo na oběd a dvě doplňková jídla.

  1. Provoz školní jídelny:
    Výdejní doba přesnídávky Výdejní doba oběda

    8:30 hod. – 9:00 hod.
    11:30 hod. – 12:00 hod.
    (11:15 hod.-11:30 hod. výdej obědu nepřítomnému strávníkovi – platí pouze první den nepřítomnosti)
    Výdejní doba svačiny

    14:30 hod. – 15:00 hod.
  2. Úhrada stravného se provádí inkasem k 10. dni v měsíci. Platí se zpětně za předchozí měsíc. Rodiče nebo zákonný zástupce obdrží o řádném zaplacení stravného doklad.
  3. Odhlášky ze stravného je nutné ohlásit den předem ústně nebo telefonicky na čísle MŠ 482 758 010, 602502771 v době od 6:45 do 16:00 hodin nebo na e-mail: info@ mspacerice.cz
    Pokud dítě náhle onemocní, odhlašujte týž den nejpozději do 7:30 hodin. Neodhlášený a neodebraný oběd je strávníkovi účtován.
    V době prázdnin nebo v den ředitelského volna jídelna nevaří a oběd je automaticky odhlášen.
  4. Jídelní lístek je vyvěšován na nástěnce v šatně dětí.
  5. Nádobí po jídle si odnášejí děti samy, polévku nalévá kuchařka, hlavní jídlo nosí větší děti na stůl samy, mladším pomáhají učitelky. Nádobí se myje v myčce.
  6. Pitný režim a doplňování nápojů.
  7. Nápoje jsou k dispozici po celý den v konvicích nebo termosce. Jsou dle potřeby doplňovány. Stejně tak se průběžně doplňuje čisté nádobí.
  8. Druhy nápojů: bylinné, ovocné a černé čaje, ovocné šťávy, minerální vody, džusy,…
  9. Způsob obsluhy a manipulace s nádobím: mimo dobu podávání jídla si dítě
  10. Dohled nad dětmi vykonávají zaměstnanci školy.
  11. Strávníci, případně jejich zákonní zástupci odpovídají za škody způsobené na majetku školní jídelny.
  12. S vnitřním řádem školní jídelny jsou strávníci, děti a jejich zákonní zástupci seznámeni zveřejněním řádu na nástěnce MŠ, na webových stránkách školy a v rámci přihlášky ke školnímu stravování. Děti pak v prvním týdnu školního roku.

Paceřice 1. 9. 2024         MgA. Tereza Johnová – ředitelka školy, Anna Jelínková – vedoucí stravování

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..